پمپ کارواش 207 بار فشار مدل FW2 4030S
پمپ کارواش فشار قوی از کمپانی Comet ایتالیا با فشار 207 بار و 3000psi به همراه شیر فشارشکن قابل کوپل شدن با الکتروموتور سه فاز، دارای دبی خروجی 15.6 لیتر در دقیقه و 3 سیلندراست. این پمپ کارواش صنعتی کومت مدل FW2 4030S به وزن 8.2 کیلوگرم دارای قدرت 7.5 اسب بخار و دور 1400 دور در دقیقه است. یکی از پرمصرف ترین موارد این پمپ کارواش در نظافت صنعتی، نیمه صنعتی و کارواش خودرو است؛ آیا می دانید پمپ کارواش فشارقوی چیست و چگونه کار می کند؟! برای آشنایی با پمپ کارواش با جی تی ای آنلاین همراه باشید:
فرض کنید می خواهید یک کارخانه بزرگ را به شیوه سنتی بشویید. قطعا برای این کار به چندین نفر نیروی انسانی، حجم زیادی آب و مواد شوینده نیاز دارید. اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی و اختراع دستگاه كارواش فشار قوی، شاهد افزایش کیفیت شست و شو توام با کاهش هزینه های نیروی کار، مواد شوینده و آب هستیم. همچنین به کمک پمپ کارواش زمان انجام شست و شو نیز به طور چشمگیری کاهش پیدا می کند.
طریقه كاركرد دستگاه های پمپ فشار قوی كارواش بدین گونه است: ابتدا آب ورودی پمپ کارواش توسط یک مخزن آب یا آب لوله كشی شهری با فشار مناسب تأمین میشود. آب به وسیله یک شلنگ به محل ورودی پمپ متصل شده و فشار آب ورودی در پمپ افزایش مییابد؛ آب پر فشار پس از عبور از شیر فشار شكن به بیرون پرتاب شده و این افزایش فشار باعث کاهش مصرف آب و همچنین افزایش کیفیت زدودن آلودگی ها میشود. آب خروجی از پمپ کارواش توسط شلنگ فشار قوی به لنس كه به تفنگی یا گان كارواش نیز شناخته میشود، رسیده و سپس از طریق لوله داخل لنس به نازلی كه در دهانه تفنگی تعبیه شده، منتقل میشود و آب با توجه به نوع نازل، به صورت جارویی، پارویییا سوزنیروی آلودگیها پرتاب میشود.
لنس پمپ كارواش به عنوان تسهیل کننده كار، میتواند ابعاد و مدلهای گوناگونی داشته باشد. در نوع مجهز به قطع كن یا ماشه دار، لنس مانند یك تفنگ، ماشه دارد و برای شروع به كار لازم است پس از روشن كردن دستگاه، ماشه را نیز فشار دهید. تا زمانی كه ماشه را رها نكرده باشید، آب از نازل خارج میشود؛ اما به محض رها كردن ماشه، فشار آب قطع میشود. ولی در گان یكسره روش کار این طور نیست؛ یعنی قطع و وصل شدن آب با خاموش و روشن كردن دستگاه انجام می شود. این امر میتواند با تعبیه یك كلید قطع و وصل، در نزدیكی لنس، تسهیلشود.
در استفاده پمپ کارواش با گانهای ماشه دار مخصوصا برای محیطهای كارواشی كه روزانه چندین ساعت شست و شو دارند، اصلا توصیه نمی شود؛ چرا كه درصورت استفاده، به پمپی كه فشار زیادی در مدار ایجاد كرده و شما با ماشه جلوی خروج فشار آن را گرفته اید، در كوتاه مدت آسیب جدی میرساند.
نوع دیگری از گان در پمپ کارواش وجود دارد كه قسمت دهانه آن زاویه دار یا محدب طراحی شده است. از این نوع تفنگی برای شست و شوی مكانهایی كه دسترسی به آنها آسان نیست(مثل زیر ماشین)، استفاده می شود. این نوع گان به لنس زیرشویی نیز معروف است. استاندارد لنسهای مورد استفاده در كارواشها از نوع یكسره و طول یك متری است.
پمپ های کارواش صنعتی، از نوع پیستونی هستند؛ در این نوع پمپ کارواش عمل مکش و پمپ از آب به وسیله حرکت رفت و برگشتی پیستون در سیلندر انجام می شود که با توجه به حرکت و جابه جایی مثبتی که دارند، توانایی تولید آب با فشار زیاد و دبی كم را دارند. در شست و شو به شیوه سنتی (شستن با شلنگ آب حیاط را در نظر بگیرید)، حجم بسیار زیادی از آب با فشاری كم از شلنگ خارج میشودو تاثیر چندانی در زدودن آلودگیها ندارد. به همین خاطر اكثر اوقات ما مجبوریم با انگشت خود نقش نازل را بازی كرده و دبی آب را كم ولی فشار آن را افزایش بدهیم. این عمل در پمپ کارواش با كیفیتی بسیار زیاد انجام میشود.
هر نوع پمپ کارواش فشار قوی، چه آب سرد چه آب گرم، برای شروع به کار، به نیروی محرکه موتور یا همان دینام نیاز دارد و میبایست دینام با پمپ اصطلاحاً كوپل شوند. با توجه به اطلاعات فنی پمپ کارواش و دینام مشخص میشود که چه نوع دینامی و با چه شناسنامه فنی برای کوپل کردن با كدام پمپ کارواش مناسب است.
اکثر پمپ های پیستونی به دو صورت کوپل کارگاهی و کوپل فابریک ارائه میشوند. در پمپ های کوپل مستقیما هالو شفت پمپ و دینام به طور مستقیم و بدون واسطه به هم متصل میشوند؛ اما در مدل كوپلینگ كارگاهی پمپ و دینام به واسطه یک کوپلینگ به هم متصل میشوند.
به طور كلی پمپ كوپله فابریكی راندمان بالاتری دارد و اتلاف انرژی آن نیز کمتر است؛ همچنین عمر مفید آن نیز در مقایسه با پمپهای کوپله کارگاه ساز بیشتر است. اما پمپهای کوپله کارگاهی به دلیل قیمت مناسب تر، درخواست کننده بیشتری دارند. به این نوع دستگاه چه كوپله كارگاهی و چه نوع كوپله فابریك، دستگاه پمپ صنعتی كارواش كوپل شده میگویند.
این دستگاه ها روی سه نوع شاسی ارائه می شوند:
نوع اول شاسی ثابت: این نوع شاسی در تمام پمپ كارواشها مورد استفاده قرار میگیرد.
نوع دوم: شاسی متحرك یا اصطلاحا چرخ و دسته كه می تواند مانند گاری دارای 4 چرخ یا مانند فرغون دارای یك چرخ باشد.
نوع سوم: شاسی كاوردار است. در این مدل، پمپ و دینام موجود روی شاسیهای نوع دوم، جهت جلوگیری از آسیب ضربه یا آب، درون یك محفظه فلزی لولادار كه كاور نامیده میشود، محافظت خواهد شد. این نوع شاسی برای شركتهای نظافتی كه ارائه سیار خدمات دارند، بسیار مناسب است.
آنچه در پمپ کارواش ماشین متداول است بدین گونه است که برای پمپ ۱۱۰ بار دینام تک فاز ۳ اسب یا 2/2 كیلو وات، با دور موتور ۱۴۰۰ دور بر دقیقه و برای پمپ ۲۰۷ بار دینام سه فاز 7 اسب یا 5/5 كیلو وات با دور موتور ۱۴۵۰ دور بر دقیقه، به روی شاسی ثابت كه در اتاقك تاسیسات محافظت میشوند، استفاده میشود. همچنین پمپ کوپله کارواشی که در شست و شوی ماشینهای سنگین استفاده می شود۳۴۵ بار بوده و به دینام۱۳ اسب نیاز دارد.
به طور كلی از پمپ کارواش های پیستونی که به آن پمپ پلانجری فشارقوی نیز گفته می شود، در مواردی که به فشار خروجی بالا (معمولا از ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ بار) نیاز است، استفاده میشود.
موارد استفاده آنها در کارواش ها برای شست و شوی اتومبیل، مرغداری ها برای نظافت فضولات و حفظ رطوبت مرغداری، مه پاش ها برای خنك کردن محیط، در مكانهای روباز، گلخانه ها و نظافت انواع كفپوش و سطوح مختلف است.
حال كه به صورت كلی با مفهوم و كاركرد پمپ كارواش آشنا شدید، برای نمونه یك محصول پر مصرف، پمپ comet مدل LW معرفی می شود:
فشار عملی این پمپ کارواش كه ساخت كمپانی Comet ایتالیا است 110 بار بوده و دبی خروجی آن 11.2 لیتر بر دقیقهاست. پمپ تك LW به تنهایی 4.8 كیلوگرم وزن دارد و قدرت آن 3 اسب بخار است.
شركت جنرال تولز پمپ فوق را با دینام 2/2 كیلووات 1400 دور موتوژن تبریز به روی شاسی ثابت یا متحرك، همراه با گان، نازل و شلنگ فشارقوی مفتول دار ارائه می کند. متراژ شلنگ میتواند سفارشی باشد، هرچند كه برای پمپ 110 بار، متراژ استاندارد جهت جلوگیری از افت فشار، حداكثر 10 متر است.این متراژ استاندارد برای پمپ 207 بار، 20 متر و برای پمپ 345 بار، تا 50 متر است. برای مشاهده مشخصات فنی شیلنگ کارواش مناسب برای این پمپ کارواش و انتخاب متراؤ مورد نظر روی این لینک کلیک نمایید.